Jahodovo-kokosový nepečený cheesecake

Letná sezóna je fakt úžasná v tom, že nám ponúka veľa ovocia. My máme doma akurát veľa jahôd, tak stále vymýšľam čo sladké a zároveň zdravé urobiť. Podaril sa mi tento nazvala som ho jahodovo -kokosový nepečený cheesecake 🙂 

Potrebujeme:

2x 250g roztierateľný tvaroh

1 kyslá smotana

kokosový cukor (med)

cca 150g strúhaný kokos

jahody (1-2 hrste)

2 balenia bebe keksy

cca 100g obyčajné maslo

POSTUP:

Bebe keksy zmixujeme, pridáme roztopené maslo a túto zmes natlačíme do tortovej formy – to máme ako korpus.

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme rozmixované jahody (asi taká väčšia hrsť jahôd), k tomu pridáme kokosový cukor (množstvo záleží aké sladké to chcete mať) a ešte pridáme strúhaný kokos ( dávala som od oka, ale možno tak 100-150g tam mohlo byť). Celú zmes dáme do tortovej formy na korpus, ktorý tam už máme, na vrch posypeme kokos a dáme pokrájané jahody. Necháme v chladničke aspoň 3 hodiny, až kým nám to celé nestuhne.

Dobrú chuť vám praje

Vaša trénerka Veronika

Ak sa vám tento recept páčil alebo by mohol inšpirovať niekoho, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujem