Krémove bryndzové rizoto so špenátom

Priatelia, milujem bryndzu a v spojení s ryžou a maslom je to perfektný chutný obed či večera. Sacharidy v podobe zemiakov či ryže zvyknem mať tak 2-3x do týždňa, záleží aj podľa toho aký náročný deň mám. Ak trénujem tak takéto jedlo si priam doprajem na večeru.

Potrebujeme: porcia pre 1 osobu

2dcl hrnček ryža

200g 100% ovčia bryndza

1PL obyčajného masla

olivy

cibuľa

ghee maslo

čerstvý špenát

morská soľ (podľa potreby)

Postup:

Nakrájanú cibuľku si pol minútky popražíme na ghee masle, potom pridáme preplachnutú ryžu, ktorú popražíme ešte minútku. Potom ryžu zalejeme vriacou vodou z kanvice najlepšie tak aspoň 2cm nad. Prikryjeme a varíme cca 8 minút, Treba sem tam skontrolovať a miešať počas varenia, ryžu uvaríme tak aby nebola rozvarená, ale skôr tak pol na pol. Po uvarení ryže odstavíme a pridáme bryndzu, maslo a nakrájané olivy. Necháme aby sa to pekne všetko roztopilo v hrnci spolu s ryžou. Potom si na panvici na ghee masle opražíme čerstvý špenát , bude treba aspoň 500g lebo to postupne stratí svoj objem. Nakoniec servírujeme podobne ako mám ja na obrázku alebo môžte zamiešať do hrnca všetko spolu. Ak chcete môžete pridať morskú soľ, no ja som nesolila lebo pravá ovčia bryndza je dosť slaná a prišlo mi to tak akurát.

Prajem vám dobrú chuť

Veronika